Omladinska mreza BiH
Grin FB           Grin FB
OMBiH               ORC
Pocetna Historijat Bilten O nama Clanice mreze
 
„AKO ŠUTIŠ ONDA SUDJELUJEŠ! DIGNI GLAS PROTIV NASILJA!“

Kampanja „Ako šutiš onda sudjeluješ! Digni glas protiv nasilja!“ počela je sa implementacijom. Prvi koraci kampanje su bili razgovori sa pedagozima srednjih škola u Tuzli. Razgovore su vršili članovi Omladinske grupe sa polaznicima seta treninga „Don't be unInformed“. Razgovori su bili informativnog karaktera, gdje su se članovi upoznavali dodatno sa terminom maloljetničke delikvencije, sa kaznama koje sleduju prestupnicima te koje mehanizme koriste za prevenciju nasilja.Drugi korak aktivnosti je bila organizacija i vođenje online kampanje, koja je upućena direktno ka mladim osobama na društvenim mrežama. Po početku online kampanje pušten je video snimak koji je za manje od 2 dana imao 5 000 pregleda. Video oslikava današnjicu mladih u Tuzli, na koju ne smijemo šutiti.
https://www.youtube.com/watch?v=t9bcVkoiFGc
Članovi su na svoje facebook profile nakon puštanja videa postavili i slike na zaslon kojima se upućuje o čemu se radi:Također pušten je još jedan video sa istom tematikom u režiji članova Omladinske grupe Omladinskog resursnog centra :
https://www.youtube.com/watch?v=yEWTflYJzIo
Da bismo sve uspjeli i medijski da ispratimo sazvali smo i press konferenciju gdje smo medijima pustili video, te i razgovarali o našoj cijeloj kampanji. Pred finalnu aktivnost, uličnu akciju kampanje „Ako šutiš onda sudjeluješ! Digni glas protiv nasilja!“ članovi su izradili i poster koji će služiti i za online promociju, kao i za obavještavanje naših građana na ulicama, fakultetima, kafićima i slično.
Tokom ulične akcije djeliće se i brošure na kojima je radio član Omladinske grupe Omladinskog resursnog centra Zlatan Ljigić. Zlatan je treća godina edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta Univerziteta u Tuzli, te je svoje stečeno znanje iskoristio za pravljenje brošure.Volonteri će tokom ulične akcije svi nositi iste majice sa porukom naše kampanje, logom projekta, Omladinske grupe i same kampanje.


Kampanja „Ako šutiš onda sudjeluješ! Digni glas protiv nasilja!“ se izvodi u okviru projektnih aktivnosti Prekogranične građanske mreže za mir, pomirenje i sigurnost ljudi na Balkanu ( http://cn4hs.org/), čiji su partneri organizacije civilnog sruštva iz: Turske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i Kosova, a pod pokroviteljstvom Evropske Unije i Open Society Foundation.


 

    KULT BiH   SEEmotion
             
GEC Bosnia   PRONI Brcko   Transparency International   XY asocijacija
             
             
Omladinska mreža Bosne i Hercegovine - Youth network of Bosnia and Herzegovina - Омладинска мрежа Босне и Херцеговине