Omladinska mreza BiH
Grin FB           Grin FB
OMBiH               ORC
Pocetna Historijat Bilten O nama Clanice mreze Poslovi za mlade Poslovi po cijeloj BiH Posao u inostranstvu
 

Omladinska mreža BiH je omladinski projekat koji je počeo sa aktivnim radom 1997 g. na inicijativu i uz koordinaciju Helsinškog Parlamenta Građana (hCa) organizacija iz Banja Luke i Tuzle. Nedostatak kontakata i saradnje između lokalnih omladinskih organizacija u BiH nas je motivisao na pokretanje ove inicijative. Do tada, pažnja mnogih organizacija i donatora je bila usmjerena na građanske inicijative, izbjegličke organizacije, ženske grupe, a mladi kao posebna društvena grupa su bili dugo vremena zanemarivani. Naša osnovna ideja je bila da povežemo omladinske inicijative (nezavisne organizacije, neformalne grupe i pojedince) sa čitavog područja Bosne i Hercegovine, radimo na njihovom osnaživanju, podršci u implementaciji njihovih zajedničkih projekata, aktivnosti i ideja. Posebnu pažnju u razvoju ovog projekta smo usmjerili prema mladima koji žive u malim zajednicama i gradovima u BiH.
Prije rata, u BiH je postojalo mnoštvo omladinskih mreža i krovnih organizacija. Danas, mladi ljudi u BiH još uvijek imaju problema u uspostavljanju međusobnih kontakata i komunikacije. Vjerujemo da kroz uspostavljanje i jačanje redovnih kontakata možemo umanjiti posljedice neprijateljstava, mržnje, nacionalističkih tenzija i konflikata.

Kroz naše dosadašnje aktivnosti na ovom projektu javnost u BiH je mogla vidjeti da postoji dobra volja i energija koja dolazi od mladih ljudi, da se sretnu, razgovaraju i zajedno rade na izgradnji sopstvene budućnosti u BiH.


hCa Tuzla

 

ORC Tuzla

 

Mailing lista

 

 

 

 

Donacija

Anna Lindh

Omladinski resursni centar


Insight on Conflict

Mreza za izgradnju mira

    KULT BiH   SEEmotion
             
GEC Bosnia   PRONI Brcko   Transparency International   XY asocijacija
             
             
Omladinska mreža Bosne i Hercegovine - Youth network of Bosnia and Herzegovina - Омладинска мрежа Босне и Херцеговине