Omladinska mreza BiH
Grin FB           Grin FB
OMBiH               ORC
Pocetna Historijat Bilten O nama Clanice mreze
 
Omladinska mreža Bosne i Hercegovine je neformalni skup vanstranačkih organizacija, grupa i osoba koje zadovoljavaju potrebe mladih u entitetima, aktivno ih uključujući u izgradnju demokratskih vrijednosti i jačanje civilnog društva. (Misija hCa Omladinske mreže u Bosni i Hercegovini, ustanovljena na radionici strateškog planiranja u Kulašima, 11. - 17. Juli 1999.g).
    ORC Tuzla organizovao treću lokalnu radionicu "Akcije protiv diskriminacije" u Tuzli
Akcija protiv diskriminacije  

U Tuzli, u prostorijama Doma mladih Tuzla (10. – 11. Maj) je održana treća lokalna radionica "Akcije protiv diskriminacije".

Učesnici u Tuzli, njih 20, bili su studenti i aktivisti omladinskih organizacija iz Tuzle (IPAK, Vive žene, Helsinški odbor za ljudska prava, UG “Peks”, UŽR “Bolja Budućnost”, ANEA-MG, OGHOTz, TIMES” i YiHR)

Dvodnevna radionica za mlade je bila zasnovana na participativnom učešću svih učesnika, putem metoda praktičnog rada u grupama. Učesnici su, putem plenarnih sesija, brainstorminga...

   
    ANALIZA ANKETE MLADI MOGU IZGRADITI BOLJE DRUŠTVO
Analiza ankete  
U periodu od februara do aprila 2013. godine, u okviru projekta "You(th) can make better local society!" („Mladi mogu izgraditi bolje društvo“) podržanog od fondacije „Balkan Trust for Democracy (BTD) - German Marshall Fund of the United States“, Helsinški Parlament Građana (hCa) / Omladinski Resursni Centar (ORC) Tuzla je zajedno sa omladinskim organizacijama – članicama Omladinske Mreže Bosne i Hercegovine, izvršio anketiranje mladih u 8 opština/općina Bosne i Hercegovine...
   
    ORC Tuzla organizovao prve dvije lokalne radionice
"Akcije protiv diskriminacije" u Vlasenici i Bratuncu
Analiza ankete  

U Vlasenici, u prostorijama Omladinskog centra (14. – 15. Mart) i u Bratuncu, u prostorijama Udruženja penzionera (15. – 16. Mart) održane su prve dvije lokalne radionice "Akcije protiv diskriminacije"
Učesnici u Vlasenici bili su srednješkolci i aktivisti Omladinskog Centra Vlasenica - njih 26. U Bratuncu je učestvovalo 15 učesnika iz Omladinskih organizacija „Odisej“ Bratunac i „Bogumil“ Konjević Polje.
Dvodnevne radionice za mlade bile su zasnovane na participativnom učešću svih učesnika, putem metoda praktičnog rada u grupama. Učesnici su, putem plenarnih sesija, brainstorminga, ali najviše kroz grupni praktični rad, obradili više tema...

   
    Izvještaj sa ulične akcije protiv diskriminacije
 

Poštovani prijatelji, klikom na link u prilogu možete preuzeti izvještaj SIDU Fojnica

Izvještaj je u PDF formatu.

   
    ANNA LINDH FONDACIJA
anna lindh  

Sporazum o saradnji članova/članica Anna Lindh Fondacije Bosne i Hercegovine možete preuzeti klikom na link u prilogu.

Sporazum je u PDF formatu.

   
     
   
...
   
Klikni ovdje za više >>
     
   

...

   
Klikni ovdje za više >>

1 2 3 4

 

Anna Lindh

Omladinski resursni centar


 

 

    KULT BiH   SEEmotion
             
GEC Bosnia   PRONI Brcko   Transparency International   XY asocijacija
             
             
Omladinska mreža Bosne i Hercegovine - Youth network of Bosnia and Herzegovina - Омладинска мрежа Босне и Херцеговине