Omladinska mreza BiH
Grin FB           Grin FB
OMBiH               ORC
Pocetna Historijat Bilten O nama Clanice mreze
 
Besplatne radionice za mlade u Tuzli

U sklopu projekta „Divided past Joint Future“ Omladinski resursni centar iz Tuzle provodi Nacionalnu kampanju sa ciljom da organizacije civilnog društva učinimo prepoznatljivim u izgradnji mira i povjerenja u državama Zapadnog Balkana i Turskom, gdje 19 organizacija provodi ovaj projekat. Projekat provodi OKC Banjaluka, u partnerstvu sa 18 organizacija, a finansira Evropska unija.

Prva aktivnost u sklopu Nacionalne kampanje: „Prihvatanje oštećenosti“ jeste radionica za 15 mladih iz Tuzle na temu „BH društvo i mir u regionu“.

Radionice će se realizovati u prostorijama Omladinskog resursnog Centra Tuzla 15. i 16. marta tekuće godine, a sa učesnicima će raditi trener: Miralem Tursinović.

Učesnici će u toku procesa imati mogućnost da se dodatno upoznaju sa temama Mir u BiH i regionu, rezolucije UN-a 2250, Prihvatanja oštećenosti i slično. Po završetku dvodnevne radionice u planu je organizacija i realizacija aktivističkih performansa u Tuzli.

Svi učesnici će po završetku radionica dobiti certifikate kao potvrde o učešću, ali i steći mogućnost za dodatnim angažmanom kroz naš budući rad. Također, očekuju vas i majice koje smo kreirali za vas!

Broj prijava je ograničen! Ohrabrujemo učesnike koji su zainteresovani za ovu temu i koji će moći prisustvovati bar na 2/3 aktivnosti da se prijave.

Način prijave jeste popunjavanje jednostavnog online upitnika : Brza prijava za radionice

Projekat je finansiran od strane Evropske komisije, a realizujemo ga u partnerstvu sa Omladinskim komunikativnim centrom iz Banja Luke.

Više o projektu možete pronaći na:

www.facebook.com/Jointfuture

www.jointfuture.org

 

    KULT BiH   SEEmotion
             
GEC Bosnia   PRONI Brcko   Transparency International   XY asocijacija
             
             
Omladinska mreža Bosne i Hercegovine - Youth network of Bosnia and Herzegovina - Омладинска мрежа Босне и Херцеговине